Pytanie w imieniu koleżanki, która na razie nie ma czasu piec własnego chleba, a stara się trzymać dietę Ladies. Co jest lepsze ze sklepowych rzeczy: chleb graham na mące pszennej, czy może żytni razowy ze słodem jęczmiennym? Nie miałam pojęcia, co jej odpowiedzieć, bo ja takich rzeczy nie jadam. Czy może w ogóle trzymać się od obu z daleka?
Nasza regionalna firma "Chleb z pieca". Kupuję i polecam. Żytni razowy na zakwasie, albo z ziemi mieleckiej. Najbliżej macie w Galerii Tarnovia. Taka drewniana wyspa: http://chlebzpieca.net/product/list Tylko jak się któraś przy okazji skusi na drożdżowe czy inne ciasteczka, to nie moja wina :-PP Zmieniony przez - shrimp2 w dniu 2013-11-20 [...]
[...] jak chociażby w/w olej kokosowy. 2. Na redukcji można jeść sporadycznie nawet pszenne pieczywo, w niektórych przypadkach jest to nawet uzasadnione bowiem najlepiej wybierać chleb żytni razowy na zakwasie bez zbędnych dodatków. 3. Wg mnie strata pieniędzy, w dodatku to produkty wysoko przetworzone, wyjałowione odżywczo. Nie dajmy się zwariować [...]
Inne orzechy. Tamten "deser" też jest słaby, bo białka nie ma - jogurt nie jest źródłem białka. Generalnie lepiej takie desery/owoce zjeść z konkretnym posiłkiem, a nie osobno. Chleb żytni razowy na zakwasie. Warzywa dorzuć, kupne musli wyrzuć. Staraj się bilansować posiłki, żeby w każdym było pełnowartościowe białko, ww i tłuszcze.
Czasami i leże, ale w wiekszości czasu staram się coś robić, nie tylko siedzieć i leżeć. Dodałem do diety pestki dyni, orzechy włoskie, chleb żytni razowy na zakwasie(2 kromki ~50g)(chyba, że polecacie coś innego do siety redukcyjnej) i masło 82% do smarowania /SFD/2020/1/27/7c4d4c3205a84deebd4dd23cec5272e6.jpg Zmieniony przez - peszgal w dniu [...]
:) no więc przyznaję się bez bicia. Dzisiejszy dzień idzie na straty. Nie wiem co mnie opętało. Opowiem co dziś zjadłam po 1,5 godz, basenie rano. Rano 2 kromki chleba 2 łyżki miodu kawa potem 3 kromki chleba z masłem + 3 plastry wędliny /chuda/ 3 plasterki pomidora następnie 150 g tuńczyk w oleju + średnia cebula + garść pietr. natki i 2 kromki [...]
Moim zdaniem lepiej robić gęste ciasto chlebowe (gęsta maź), zbyt rzadkie nie rośnie lub trudniej je upilnować. Smaczny chleb wychodzi, gdy zakwas i mąka są w proporcjach pół na pół, np. 300g / 300g (patrz w kuchni: Oveja). Ja robię razowy zakwas z mąki 2000, a dosypuję białą mąkę, też żytnią. Ciasto rośnie różnie – nawet 5-6 godzin, ale [...]
[...] Jako, że planuję trochę się za siebie wziąć (mała redukcja wagi - ok. 20 kilo;) zmieniam powoli swoje nawyki żywieniowe i ogólnie jem zdrowiej. Znalazłem ostatnio w sklepie chleby, które mają zadziwiająco niską kaloryczność ? Zdjęcia w załączniku. Pierwszy chleb to graham ( 113kcal / 100g), drugi to razowy ( 38 kcal / 100 g). Niby wszystko jest [...]
[...] czesto brak konkretnych posilkow i zastepowanie ich jakims syfem. Od około dwoch lat zwracam dużą uwage na to co jem. Nie ma miejsca na serki typu danio, pszenny chleb, batony, soki co mają po 9g cukru i całe to śmieciowe jedzenie. Patrzę na pochodzenie produktów, skład etc. Chociaż wiadomo raz na rok pójdę na frytki albo zjem [...]
Dzięki chłopaki. "s.m.p.a." tyle że do szkoły tylko mogę zapodać sobie kanapki z wędliną. Inaczej nie dam rady. Co do margaryny to spoko wywalę i wrzucę masło "łaciate" może być ? Powiedźcie mi dlaczego nie możemy margaryny jeść ? Nawet tej co nie ma konserwantów ? ---------- Co do mięcha, to wiem trochę mało, ale jak będzie [...]